M?natliga arkiv: maj 2012

Kvällstur

Kanonfin kväll så jag passar på att ta en kort tur. Hade med mig stroben för att kolla tändningen. Ikväll var hon faktiskt lite svårstartad och gick rufft på låga varv (har varit så vid ett tidigare tillfälle). Stroben avslöjar att tändpulsen missar lite då och då på 2ans cyl. Får söka lite på nätet vad det kan bero på. Dags att byta PowerPack?

image

Ny navigationsapp

Har länge funderat på var och hur jag skall organisera waypoints, rutter etc som man sitter hemma i soffan och planerar. Nu gjorde jag slag i saken och köpte SeaPilot till iPad så det får nu bli mitt lilla bibliotek som får följa med när man är på sjön.

Solig eftermiddag

Skön sommareftermiddag. Hela familjen med och vi startade eftermiddagen med ett stop på Stäkets Skeppshandel. Sedan vidare till Klintholmen för fika. Blev årets första övning med ankaret…

Grillning med Kållbergs

Idag var det dags för grillning så det blev en tur till Klintholmen. Robert, Isak och Malte följde med också. Både Max och Isak är jätteduktiga i båten. Malte tyckte nog att det var lite läskigt.

image

image

Dag på Möskär

Kanonväder idag. Blev en tur till Möskär med hela familjen. Spegelblankt  hela vägen!

Ny bryggplats

Äntligen! En båtplats som, i mitt tycke, ligger lite bättre till blev ledig och jag var inte sen att knipa den. Nu slipper vi gå en brygg-kilometer för att komma till båten 🙂 Som bonus hamnar vi bredvid LillFiffi, och det kommer nog Max att gilla…

image

Eftermiddagsutflykt

Trevlig eftermiddagsutflykt till Klintholmen, och dessutom årets första grillning!

image

En fredag eftermiddag

Tar och checkar ut från jobbet efter lunch och beger mig ner till båten. Börjar med en liten rekognosering vid Möskär. Fin liten klubbholme med vedeldad bastu. Blir definitivt fler resor hit. Åker vidare och kollar lite vid norrsundet. Finns två bryggor, inte mycket för världen, men kan ändå funka.

Avslutar med kafferast i lä för broknapparna. Under tiden passerar jordens största regnväder. Skönt med nytt kapell, och, det läcker inte!

image

image

image

image

image

Premiärtur till Klintholmen

Efter sjösättningen blev det en premiärtur till Klineholmen. Det var riktigt uppfriskande att komma ut på sjön igen. Båten fungerar finfint, och den nya plottern levererar både karta och information om bränsleekonomi.

För att få måsarna att låta bli fiffis kapell (läs: skita på det), provar vi i år ett nytt trick: En hyfsat naturtrogen gummiorm får ligga och bevaka på taket. Har sett andra båtar ha det, och där har fåglarna inte varit i närheten av båten. Återstår att se hur det blir här…

Sjösättning

Då var det dags för sjösättning. Allt gick bra och det blev en premiärtur till Klintholmen

%d bloggare gillar detta: