M?natliga arkiv: februari 2019

Mörkertävlingen 2018

Ni kanske är nyfikna hur det gick med Mörkerflygtävlingen 2018 som M och jag deltog i? Det gick som vanligt – vi kom sist.

Eller så vänder vi på steken och säger så här – förtjänstfullt försvarade de två flygarna sin sistaplacering.

För det är ju faktiskt så att vi kommit sist varje år vi ställt upp… Nu är det här ju en lättsam tillställning under avslappnade former som Västerås Flygklubb anordnar varje år där endast resultatet är på blodigt allvar. 

I år tillkom ett alldeles nytt moment, nämligen flygbombning. Det gällde att vid återkomsten från navigationsrundan passera fältet och på en given punkt mitt på flygfältet (den belysta vindstruten) släppa en liten flaska med lysdiod i. Ju längre bort från ”målet” flaskan hamnade, desto mer straffpoäng. Vi lyckades med konststycket att inte ens vara i närheten av vindstruten. Jag undrar om det inte var så att de fick gå över till grannfältet för att hämta upp vår ”bomb”. Därav en sistaplacering.

Skönt ändå eftersom det är vinnarna som får arrangera nästa års tävling. Men där gick vi bet, för nya regler gör gällande det omvända. Så nästa år ses vi igen – då som M och B som arrangörer 🙂

 

SE-MIA innan avfärd på navigationsrundan

 

Någonstans…

 

SE-MIA med G1000

Final ESSX i mörkret

%d bloggare gillar detta: