2016-12-18

Flyglördag med lågt i tak

Av Björn

Max har påtalat hur länge sedan han var med och flög. Och ja, jag har ju inte varit i luften själv heller på grund av hälsenan, men denna lördag hade vi reserverat tid för att åka till Västerås för flygande aktiviteter.

Kollegan M hade även flygande planer så vi bestämde oss för att styra upp något. På Johannisberg var det dessutom landningstävling, vilket nog Max skulle tycka vara roligt att se på. Vädret såg redan på fredagkvällen lite mediokert ut, och på lördagsmorgonen insåg vi att det inte skulle bli någon längre flygning, molnbasen låg på 700-800 fot. Vi beslutade oss i alla fall för att ge oss av mot västerås så får beslutet tas där.

Väl i västerås kunde vi konstatera att det var låg molnbas, ca 700 fot. Banan var dessutom isig så landningstävlingen blev inställd. M fick istället förevisa johannisbergs flygetyg.

Max i en CUB


Vädret kändes inte så motiverande att åka till Hässlö för att ta LZG, men det skulle nog vara fullt möjligt att bara ligga i varvet och studsa på johannisberg. M gjorde daglig tillsyn på MIA, och sedan avverkades 5 studsar.

Häng med i en film på 8 minuter under ett varv..