2017-05-27

Flygfredag

Av Björn

Max och jag fick några timmars andningshål från mjölkdimmorna därhemma och vi passade på att bege oss mot Västerås för lite flygning. Det var en riktigt fin dag, som började en aning blåsigt, men vinden mojnade under eftermiddagen och det blev riktigt fint flygväder.

Vi kom iväg aningen sent, så vårt första stopp blev bara en studs-och-gå på Arboga flygplats. Man hade segelflygsverksamhet, men det var inga problem för oss att sticka emellan med en studs.

Efter studsen fortsatte vi norrut och tog sikte på Köping. Där landade vi och det visade sig att klubbhuset var öppet så vi passade på att köpa varsin glass. Egentligen hade vi tänkt att tassa de 10 minutrarna det tar över E18 till McDonalds för lite middag, men styrkt med en glass, bestämde vi oss för att istället fortsätta flygningen.

ESVQ – Köping

Det blev ytterligare en sväng norrut, med Kolsva som rundningsmärke innan det bar tillbaka till inpasseringspunkten Romfartuna med påföljande landning på bana 19.

När vi skulle hem packade jag in allt i bilens baggageutrymme och den automatiska bakluckan stängdes. Samtidigt startade ett äldre militärplan upp sin motor på plattan varpå vi blev nyfikna och gick bort till stängslet för att titta. I detta märkte jag naturligtvis inte den diskreta signal som bilen gav ifrån sig, att “nu är du på väg att låsa in din nyckel i bilen”. När vi kom tillbaka 5 minuter senare var backluckan stängd och låst, med nyckeln i bilen.

Hur vi tog oss hem till Stockholm? Ja det blev lite blandade färdmedel… (och en tur tillbaka till Västerås dagen efter för att hämta bilen med hjälp av reservnyckeln..)