Mörkerflygning till Västerås

Tredje mörkerpasset var planerat att utföras som en studs på Johannisberg i Västerås. Vid det här laget var det ett antal pass som blivit inställda på grund av vädret så det var ganska skönt att komma i luften.
Väl i luften såg vi att det runt omkring Bromma låg dimbankar men flyglärare M och jag resonerade att det var mycket låg sannolikhet att dessa skulle dra in över Bromma i och med den högre temperaturen i stan. Därmed drog vi vidare mot det planerade målet Johannisberg.

Lite äventyrligt blev det eftersom jag filat en färdplan via LENA och flygplanet vi flög (SE-GLU) inte hade någon ADF-mottagare, men det var inga problem att ratta in VOR i Västerås och med hjälp av denna styra mot en radial som tangerade LENA.

Utmed sträckan var det rejäla dimbankar på låg höjd. Initialt så var det mycket lätt att misstolka dessa som vatten så om man bara gick på kartan så fick man ingen som helst rätsida på sin position. Radionavigeringen var till stor hjälp…

Framme vid Johannisberg gjorde vi först en överflygning för att avgöra vindarna. En närbelägen skorsten skvallrade om resultatet men jag ville ändå göra överflygningen i utbildningssyfte. Vindstilla så vi valde riktning med tanke på omgivande terräng. Valde bort att starta ut över vattnet.

Tillbaka mot Stockholm bjöd inte på några större överraskningar. Parkerad och klar i hangaren och sedan kändes det som att denna flygning gick lite bättre än den förra. Mörkret känns hanterbart och denna gång gick allt övrigt cockpit-arbete (uppföljning av driftjournal, tankbyte osv) betydligt bättre.

EK flygning nästa gång månne…?

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: