Mörker-EK flygning till Skavsta

Vid det här laget hade vi nog bokat av 10 flygpass på grund av det dåliga vädret. Även denna dag såg det mörkt (!) ut och vid en sista väderkontroll beslöt vi att avboka kvällens flygning.

Lite senare på kvällen ringde flyglärare M och det visade sig att fronten dragit förbi och det var riktigt fint väder. CAVOK och vindstilla. Kunde det bli bättre? (skulle kunna vara temperaturen då… -12 grader… ingen fara för själva flygningnen, men ruskigt kallt när man skall dra in/ut flygplanet ur hangaren…)

Det var som sagt EK till Skavsta som stod på programmet, och efter en genomgång av driftfärdplanen och letandes efter ett flygplan (det är en annan historia) så bar det iväg.

Flygningen gick riktigt bra. Allt funkade kanon under flygningen och efter 5 studsar styrde jag tillbaka mot Bromma. I och denna flygning så var utbildningen för mörkerbeviset klart.

Glad innehavare av NQ!

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: