2018-07-04

Kvällsflygning till Ludvika

Av Björn

Medan resten av Sverige såg åttondelsfinalen i fotbolls-VM passade jag på att köra ett flygpass. Det blev en tur med IUF till Ludvika.

SE-IUF på Ludvika flygplats

Terminalbyggnaden 😉

I Ludvika stötte jag på en herre som verkligen gillade det här med modellflyg. Han hade bilen full av olika typer av modeller, och på en släpkärra efter bilen hade han en rejäl pjäs som var drygt 3 meter lång. Tyvärr hade jag inte riktigt tid att stanna och titta på flyningarna.

Efter några studsar var det dags att dra sig tillbaka mot Västerås igen.

Efter start ESSG (Ludvika)

Detta var första flygningen med IUF sedan horisontgyrot blivit ersatt med en digital variant, Garmin G5. Förutom själva horisontgyrot får man även fart, kurs och höjd digitalt presenterad. Den har stora likheter med G1000 som sitter i LZG så man känner igen sig direkt. Det enda som jag saknade (och som borde gå att räkna ut med de sensorer som G5 har) är presentation av vindkomposanterna som påverkar flygplanet. Men det kanske kommer i någon framtida uppgradering.

Garmin G5

På väg hem passerade jag området där Salabranden utspelade sig för några år sedan. Naturen återhämtar sig, men man kan fortfarande se tydligt var det har har brunnit.

Åter till Västerås…