Kort kvällstur

Kastades mellan hopp och förtvivlan hurvida det skulle bli någon flygning överhuvudtaget denna söndagkväll. Hade bokat SE-GLU och planerade att köra ”kontrollzonen-runt”. När jag tittade igenom väderprognoserna på förmiddagen utlovades skurar och CB-moln. På eftermiddagen ringde emellertid föregående pilot och meddelande att man observerat en spricka i propellern. Kändes ju inte helt ok att åka runt med en spricka så det fick bli att boka om till SE-GPN, och den var endast ledig mellan 21 och 22. Ingen tid för någon kontrollzon-runt med andra ord (bromma stänger kl 22). När jag kom ner till klubben visade det sig att föregående bokning inte utnyttjats, och bokningen hade inte tagits bort… (*viss irritation uppstod eftersom jag faktiskt hade kunnat köra min runda i så fall*)

Hursomhelst, daglig tillsyn och samtal med brommatornet för att anmäla utpasseringen och sedan bar det iväg. Ut via SVARTSJÖ och sedan blev det en kort tur ner mot södertälje och sedan tillbaka upp via birka.

Birka

Vädret var fint och eftermiddagens skurar/CB-moln var som bortblåsta. Passade på att bekanta mig med den nymonterade GPS:en. Fungerade fint, men hade lite problem att få bort alla ”pratbubblor” med information som den envisades med att visa. Kursgyrot var u/s så det blev även ett utmärkt tillfälle för att öva navigation med karta och kompass. Nu är det här välkända områden att flyga i så svårighetsgraden är ju inte jättehög…

Tillbaka mot Bromma, och där var det inte mycket trafik. Efter tankning och skulle taxa tillbaka till klubben fick jag ”S-GPN, taxa till Linta, klart korsa banan valfri väg”. Det är nog första gången…

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: