Flygdagar med jobbet

Det har nästan blivit en liten tradition att varje år ha en liten flygrelaterad aktivitet med kollegorna på jobbet. Så även i år… Vi delade in oss i två grupper, och vädret visade sig från sin absolut bästa sida när det väl var dags att flyga.

För första gruppen hade jag planerat en sväng över city och sedan en båge söderom brommas kontrollzon. Det var lugnt över stockholm så vi fick gå direkt in över city, och vi svängde runt några varv på 2000 fot. Vi ”smet” ur kontrollzonen via Nackamasterna och fortsatte sedan sydväst mot Södertälje. Därefter gick vi ut över mälaren och svängde ett par varv över företagets sommarstuga som ligger i trakterna kring Mariefred. Sedan bar det tillbaka mot Bromma, men vi hann även med några svängar över Birka (björkö).

Andra gruppen hade önskemål om att ha en ”destination” med flygningen. Jag planerade en flygning till Västerås (ESOW), och planen var att besöka Hässlö flygförening för att köpa lite glass i sommarvärmen. För att få lite perspektiv på mälaren hade jag lämnat in en ATS-färdplan och efter att bromma skiftat oss till Stockholm Control begärde vi 3000 fot mot västerås i kontrollerat luftrum. Det var ganska ”busy” i området och vi fick stiga till 3000 fot i etapper om 500 fot. När vi nådde marchhöjden var utsikten naturligtvis magnifik denna molnfria dag. In till västerås via GOLFBANAN och sedan landing bana 19.

Nästa nöt visade sig vara lite svårare att knäcka. Hässlö flygförenings fik var obemannat, men vi kunde se den eftertraktade glassen genom en låst lucka till glassfrysen. ”Den som söker den skall finna”, och efter ganska omfattande sökningar hittade vi nyckeln till frysen och vi kunde avnjuta vår glass efter att vi gjort rätt för oss och lagt pengar i kassaskrinet. Vi passade på att gå omkring och titta på de många plan som stod parkerade.

Sedan var det dags att styra tillbaka mot Bromma, och färden var planerad med en liten omväg över en av passagerarnas hus.

Årets flygaktivitet avklarad och förhoppningsvis ett gäng nöjda passagerare 😉

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: