Golfdag i Visby

Jag och några grannar hade gått och funderat på om vi inte skulle flyga ner till Gotland och spela golf. Så i söndags var det dags. Golfbana var bokad och vi hängde på låset när Bromma öppnade kl 12. Vädret var strålande fint högtrycksväder och praktiskt taget vindstilla. Framemot eftermiddagen skulle en varmfront dra in från norr så för säkerhets skull slog jag en signal till meterologen på arlanda för att höra om det var mycket nederbörd i fronten (vi ville ju komma hem samma dag). Det visade sig att det var en ”liten” front och nästan ingen nederbörd alls, och troligtvis skulle molnbasen inte krypa under 6000ft.

Så det var bara att lasta flygplanet med säkerhetsutrustning och golfbagar. Passagerarna fick det ärofyllda uppdraget medan jag gjorde daglig tillsyn på planet. Färdplanen var inlämnad så det var bara att ge sig iväg på en trevlig flygtimme på FL55 mot Visby.

I Visby fick vi lift av snälla föräldrar så vi kunde få oss en bit mat i solskenet (och öl till passagerarna) innan det var dags för golf. Det blev en hyfsad runda, även om det kunde höras ett och annat ”sa*an/h***vete”.

Tillbaka mot Bromma via Trosa på FL65. När vi närmade oss Trosa kunde man tydligt se att varmfronten hunnit ungefär hit, och ett lätt ”duggregn” låg på FL65. Eftersom vi ändå påbörjade plané så försvann ”regnet” ganska snabbt och efter väntläge över Björnholmen så var vi tillbaka på bromma efter en otroligt trivsam dag.

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: