Kvällstur till Gavellanda

GavellandaJag och flygarkollegan J hade länge pratat om att göra en flygning tillsammans. Senast vi flög tillsammans var under utbildningen då vi gjorde en långnavigeringsövning över södra sverige.

Det var en stålande fin kväll med lätta vindar. Vi hade planerat att flyga norrut till Gavellanda flygplats som ligger strax norr om Rimbo. Vi bestämde oss för att J fick flyga första sträckan och jag skulle sedan flyga hem. Vi lastade i oss i SE-IUF och gjorde oss klara för start.

Jag måste säga att det var en mycket annorlunda känsla att sitta i högersitsen istället för vänstersits som annars är normalt. Alla yttre referenser blev annorlunda, och man upplevde instrumenteringen i flygplanet helt annorlunda.

Utpassering norrut och sedan gick vi via TEBBY mot destinationen. Gavellanda ligger mycket naturskönt vid norra delen av en sjö med ett grässtråk i nord-sydlig riktning. Eftersom det blåste svaga nordliga vindar blev det en fin inflygning över sjön.

Väl på marken blev det pilotbyte och sedan var det dags att dra sig mot Bromma igen innandet blev mörkt. Stråket lutar mot söder så egentligen skulle vi ha startat i uppförsbacke, och enligt alla prestandakalkyler så skulle det inte vara några problem. Men eftersom vinden nu avtagit till i praktiskt taget vindstilla var vi båda överens om att det var bättre att starta söderut ch då istället få medlut i starten.

Resan tillbaka bjöd på en fin solnedgång och vi var framme vid Bromma just som det började skymma på allvar.

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: