Flygavrostning med M

Det var länge sedan senaste flygpasset. Typ slutet av våren. Hög tid att råda bot på detta. Jag hade bokat Cessnan (SE-LZG) men en anmärkning dagen innan att startmotorn strulade gjorde att jag bokade om till den gamla trotjänaren SE-IUF. 

Kollegan M, som också har PPL, hakade på. Planen var att köra lite allmän avrostning och eventuellt också få till någon mörkerlandning.

Vi startade medan solen fortfarande lyste och styrde ut mot golfbanan för att köra några övningar öster om krontrollzonen. Det blev lite klaff/fart övningar svängar och en nödövning. Det var faktiskt riktigt lärorikt att vara två piloter uppe och utbyta erfarenheter!

  
Sedan styrde vi mot Johannisberg (ESSX) och gjorde två landningar innan vi taxade in till klubbhuset och tog en paus och inväntade mörkret.

När det blivit mörkt drog vi iväg. Överlag tyckte jag det gick bra, men det märks att det var ett tag sedan för detaljerna sitter inte riktigt när det blir ett litet stresspåslag på grund av mörkret. Vi gjorde ett par landningar och sedan kändes det betydligt bättre. 

Under dagens pass fortsatte jag även att använda digital uppföljning av flygningen genom applikationen Air Navigation Pro. Funkar riktigt bra och appen registrerar automatiskt block- och flygtider, sedan får man manuellt komplettera med tacotider etc.

  
Här har vi en screenshot från en del av dagens flygning.

L?mna en kommentar?

0 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: