Flygning med Syster Yster

Första flygpasset på ett tag som utfördes i dagsljus! Max ville följa med och vi passade på att även ta med oss Syster Yster med pojkvännen J.
Zäta-Gustav var bokad och jag hade planerat att ta en sväng in över city. Väderprognosen var lite motsägelsefull på förmiddagen, en LHP som angav lokalt 1.5-3 km sikt i duggregn och omkringliggande flygplatser tyckte att det var CAVOK. Något nederbördsområde var uppenbarligen i omlopp.

Beslutet blev hur som helst att styra mot Stockholm, så fick vädret avgöra hur långt vi skulle komma. Inte så långt visade det sig. Strax innan Bålsta började det mycket riktigt att stänka så smått, och med en OAT på runt -3 grader ville jag inte riskera någon is så vi vände tillbaka och höll oss över mälardalen där J fick prova på att spaka lite själv.

IMG_3135

IMG-20151214-WA0002

IMG-20151214-WA0000

IMG_4608

IMG_8651

IMG-20151214-WA0001

  1. Tur att du hade med dig två skickliga co-pilots när vädret blev sämre. M var väl även till stor hjälp med alla flytekniska data. Syster Yster var väl flygvärdinnan som fixade fikat till besättningen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: