2016-04-10

En Viby-tur med Max

Av Björn

Idag var det en riktig vårdag. Vindstilla och nästan klarblå himmel! Jag och Max hade bokat LZG på eftermiddagen så vi tänkte ta en tur och se på vårt område från ovan.

  
Start bana 19 från Västerås och sedan styrde vi först kursen mot Strängnäs. Max är nyfiken på hur allt fungerar så vi gick igenom och jag visade bland annat hur autopiloten fungerar. När vi närmade oss Sollentuna fick vi information från flygledartornet på Bromma att det pågick livlig aktivitet i form av skärmflyg på Järvafältet (gamla Barkarby flygplats). Några skärmar såg vi dock inte till, men det blev ett antal varv runt området så Max kunde hitta vårat hus och sin skola. Sedan bar det tillbaka västerut, och vi passade på att slå ett varv kring vårt gamla hus i Järfälla, och ett varv runt båtklubben i Kallhäll.

Max hade lite funderingar över vad g-krafter egentligen är. Nånting som han snappat upp från en serie som handlar om stridsflygplan. Så på vägen hem provade vi att göra några branta svängar där man märker av g-krafterna. Han tyckte att “det kändes lite konstigt i huvudet” 😉