M?natliga arkiv: juni 2009

Flygning med kollegan P

Det var dags att flyga med kollegan P och hans syster med kompis. En front med nederbörd hade dragit fram under natten och morgonen, men frampå eftermiddagen såg det helt klart flygbart ut. Eftersom jag slarvigt nog hade glömt min GPS i SE-GPN föregående flygning fick jag åka extra tidigt till Bromma för att se om jag kunde återfinna den. GPN visade sig vara på service, och efter lite trixande för att komma in till servicehangaren så hittade jag min GPS (*lycka*).

Passagerarna anlände lite senare och vi hade en genomgång om hur flygplan flyger och vad alla klockor i cockpit betyder 😉 Innan vi startade slog jag flygarkollegan J en signal och det visade sig att han också var på väg en tur med ett ultralätt sjöflyg från Kungsängen. Vi kom överens om passning på en frekvens ifall vi skulle stöta på varandra.

Vi hade följe av SE-IUF vid uttaxning

Det blåste ostliga vindar så det blev start bana 21, sedan bar det in över city på 2000 fot. Från city gick vi ut via Bosön och fortsatte norrut på den planerade skärgårdsrutten. I höjd med Åkersberga sprakade det till i COM2:an och J med sin SE-YVV anmälde att han också var i krokarna. Det blev några fina flygbilder medan vi hälsade på varandra i 65 knop.

SE-YVV

Vi försökte ta oss norrut, men vädersystemet låg kvar i höjd med Norra Ljusterö. Såg ut att gå en bra bit under 1000fot molnbas så jag beslutade för att vända och gjorde kurs sydost mot Gustavsberg istället där det såg ut att vara bättre.

Söndagsutflykt till Långtora

Efter att ha målat huset hela dagen kände jag att det var dags att koppla av med en liten flygtur. Frågan var om det skulle bli några studsar på Barkarby, eller om jag kanske skulle göra slag i saken och hälsa på Stockholms Segelflygklubb? Snabb kontroll i Svenska Flygfält och studsar är inte tillåtna söndagkvällar, så det fick bli segelflygklubben. PPR fixat via telefon och sedan bar det iväg. Start bana 12 och kursen mot Enköping / Långtora.

Ute på Långtora hade man precis plockat ihop för dagen, men jag hann ändå få en inspektion och provsittning av den nya SuperDimonan. nice…

Efter en timmes förevisning av SuperDimonan av herr A var det dags att styra tillbaka mot Bromma igen. Det tidigare småkyttiga lufthavet hade nu lugnat ner sig och det blev en fin hemflygning över mälaren med analkande solnedgång.

%d bloggare gillar detta: