M?natliga arkiv: juni 2012

Eldholmen

Ytterligare en fin dag så jag passar på att tillbringa förmiddagen på Eldholmen. Lyssnar på vågskvalpet och läser Anders Jallais senaste bok ”Natoagenten”.

Motorn går finfint efter gårdagens powerpackbyte!

image

image

Jazz

Vi chansade och packade en ordentlig middags-picnic-korg och la ut från Piludden. Regnskurar skymtade på oroväckande bana rakt emot oss… Åkte ut och la oss på svajj innanför Landholmen. Vi klarade oss faktiskt hyfsat undan regnet, bara en liten regnskur. 😉 (tur att vi har nysytt kapell)

I samma vik låg det en båt till, och ibland blir man lite lätt överraskad.

image

Ljud fortplantar sig ju rätt bra över vatten, och efter en liten stund hör vi en saxofon som tutar. En liten stund till och vi inser att det i grannbåten sitter en Saxofonist, en Trumpetare, och en på något trumliknande slagverk. Och de lirar loss ordentligt!

Så vi fick inte bara en god middag, det blev dessutom musikalisk underhållning under tiden 🙂

Ett powerpack senare

Äntligen hittat felet! Senaste tiden så har båtmotorn krånglat lite med mig. Om det stått stilla ett tag så stannar den allt som oftast när man lägger i en växel. Efter att ha mätt med stoboskoplampa så upptäckte jag att tändimpulserna till tvåans cylinder var oregelbundna, och därför gick inte motorn rent. Frågan är vad som kan vara fel. Efter att ha mätt samtliga tändspolar, och dessutom flyttat runt dem för att utesluta detta som felkälla gick jag på och mätte på triggerspolarna. Dessa visade sig också ha normala värden.

Kändes som det bara kunde vara PowerPacket kvar som strulade, och efter lite läsning och rådfrågning på olika internetforum bestämde jag mig för att byta. Nytt powerpack införskaffat, och bytet gick på en timma. Och nu funkar allt fint igen 😉

image

Utflykt till Norra Björkfjärdens naturreservat

En fin och solig dag så jag passar på att göra en tur till Norra Björkfjärdens naturreservat. Besökte bl.a Tvigölingen, Stora Lindholmen och Västra Högholmen. Kanonfint område, det lär bli fler besök 😉

Äntligen en flygtur!

Flygningarna har inte duggat tätt i år såhär långt. Idag blev det i alla fall en avrostningstur till Västerås. Tänkte studsa lite på Johannisberg, men där var faslig aktivitet med både flyplan och fallskärmshoppare… Så det fick bli ett stop på Hasslö istället. På väg tillbaka passade jag på att studsa på Skå-Edeby istället. Blev samtidigt nyttig övning i att hålla ett perfekt trafikvarv. Studsarna gick hyfsat, även om det var lite väl studsiga studsar…

Ut i solen

Njuter av det fina vädret, och tog en tur bort mot Stora Gunnaren för att se om det fanns någon bra plats där. Tyckte inte det, rent generellt så var det mycket hus och många klubbholmar och inga bättre platser för om man bara vill förtöja vid någon klippa. Drog mig istället bort mot vår egen klubbholme. Vindstilla, fågelsång och sol gjorde att det blev en superskön förmiddag!

Mellan skurarna

Passade på att ta en tur mellan åskskurarna. Kopplade även in nya USB-hubben så nu finns det strömförsörjning för både GPS, padda och telefon.

Hamburgare

Passade på och brassa lite hamburgare och åkte sedan ner till båden med Max. Det blev en mysig kvällsmiddag 😉

image

%d bloggare gillar detta: