Flygning med kollegan P

Det var dags att flyga med kollegan P och hans syster med kompis. En front med nederbörd hade dragit fram under natten och morgonen, men frampå eftermiddagen såg det helt klart flygbart ut. Eftersom jag slarvigt nog hade glömt min GPS i SE-GPN föregående flygning fick jag åka extra tidigt till Bromma för att se om jag kunde återfinna den. GPN visade sig vara på service, och efter lite trixande för att komma in till servicehangaren så hittade jag min GPS (*lycka*).

Passagerarna anlände lite senare och vi hade en genomgång om hur flygplan flyger och vad alla klockor i cockpit betyder 😉 Innan vi startade slog jag flygarkollegan J en signal och det visade sig att han också var på väg en tur med ett ultralätt sjöflyg från Kungsängen. Vi kom överens om passning på en frekvens ifall vi skulle stöta på varandra.

Vi hade följe av SE-IUF vid uttaxning

Det blåste ostliga vindar så det blev start bana 21, sedan bar det in över city på 2000 fot. Från city gick vi ut via Bosön och fortsatte norrut på den planerade skärgårdsrutten. I höjd med Åkersberga sprakade det till i COM2:an och J med sin SE-YVV anmälde att han också var i krokarna. Det blev några fina flygbilder medan vi hälsade på varandra i 65 knop.

SE-YVV

Vi försökte ta oss norrut, men vädersystemet låg kvar i höjd med Norra Ljusterö. Såg ut att gå en bra bit under 1000fot molnbas så jag beslutade för att vända och gjorde kurs sydost mot Gustavsberg istället där det såg ut att vara bättre.

L?mna en kommentar?

1 Kommentarer.

L?mna en kommentar


Tips - du kan anv?nda dessaHTML Taggar och attribut:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Trackbacks och Pingbacks:

%d bloggare gillar detta: