2020-07-22

En sväng över södra Gotland med Max, Henry och Lilly

Av Björn

Första flygningen på Gotland denna sommar. Det har varit en vecka med relativt blåsigt och ostadigt väder. Både Max och jag var rejält flygsugna och Max kusiner Henry och Lilly ville även följa med så jag letade efter någon dag med lugnt väder. Det tog som sagt en vecka av vindar mellan 20-30 knop innan fredagskvällen infann sig.

En front med regn skulle dra in senare under kvällen, men på eftermiddagen var det lugnt och stilla så då passade vi på att ge oss iväg.

Kändes härligt att vara tillbaka i Tobagon igen. Man sitter faktiskt bekvämt i detta flygplan och man når nästan alla reglage och knappar utan att man behöver sträcka på sig.

Planen var att ta en tur över södra Gotland. militären hade tydligen sommarledigt för restriktionsområdet över tofta skjutfält var inaktivt, därmed passade vi på att lämna kontrollzonen via utpasseringspunkt Tofta och sedan följa kusten söderut.

När vi nådde Västergarn fortsatte vi mot Hemse för att sedan vika av mot När.

Vi fick ett och annat regnstänk på oss, och över sydöstra Gotland låg det små molntussar på låg höjd. Efter När, och en 360 över fyren, gick vi norrut mot Ljugarn och vek sedan västerut mot Visby.

Nöjda passagerare 🙂

Det blev en liten film den här gången med:

Spridningstillstånd: LM2020/015992