2020-07-25

En sväng över norra Gotland

Av Björn

Semesterns andra flygning gick i nordligt vädersträck. Jag var förberedd på att flygplatsen skulle vara stängd men det visade sig att man hade extraöppet. Max med kompis gjorde sig hemmastadda och jag fixade med daglig tillsyn.

Det blåste 12kt rakt i sidan på gräsbanan så för bekvämlighetens skull startade vi på ”stora banan”. Lämnade sedan kontrollzonen via Lokrume och gick sedan vidare mot Fårö. Rundade fyren och gick sedan ner längs Gotlands ostkust.

En grupp 39-or (Gripen) anlände samtidigt så det var förmodligen därför Visby höll extraöppet. Efter det stängde tornet och vi kunde fortsätta flyga över mellersta Gotland i okontrollerad luft.

Vi tog oss vidare till Bäl och snurrade några varv innan det var dags att återvända för landning.

Efter flygningen kom jag på en sak som jag egentligen skulle ha testat innan, nämligen att parkoppla telefonen med flygplanets audiopanel. (går att göra via blåtand). Testade på marken och det verkar tillsynes funka bra. Blir att testa av på nästa flygning!

Spridningstillstånd: LM2020/017515