2021-11-06

Luftdopet för Victor

Av Björn

Idag var det den stora dagen för Victor. Dags för första flygningen! Man vet ju aldrig riktigt hur barn reagerar första gången, så vi hade staffat upp med kollegan M som pilot, Max som copilot och undertecknad som flygvärdinna i baksits. Victor tyckte att det skulle bli mycket spännande, och medan kollegan M övade på på den kommande julgransflygningen (Max hängde såklart på) så gick jag och Victor och tittade på flygplan, gräsklippare, startbanor och annat som brukar finnas på en flygplats.

När det äntligen var dags visade Victor inga större tendenser till att vara nervös, han ville bara att vi skulle åka på en gång! Så iväg bar det, och de första minutrarna satt Victor bara och småskrattade mest hela tiden. Efter ett tag började han så smått reflektera över vad han såg. Träd, va, det är ju en hel skog?! Leksaksbilar! Bilarna är ju som mina leksaksbilar… Ja intrycken var stora och många.

Allt gick mycket bra och det var en entusiastisk och glad kille som stod på moder jord igen efter 15 minuters flygning. När vi sedan kom hem var det inte nådigt avundsjuka bröder som minsann också ville flyga. Det ska de naturligtvis få göra men på en egen dag såsmåningom 🙂