2013-08-03

Skärgårdstur 2013, dag 2

Av Björn

Vilken dag! Strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan nå. Känns skönt att det inte är så långa transportsträckor idag. Igår körde jag 33 nautiska, och idag blev det 16 för att ta mig ut till dagens mål, Biskopsö.

Stannade till på Tistronskär, har en markering på den ön i min paddeldatabas, och visst var det en fin ö med många fina och flata bergshällar. Lite småklurigt dock att hitta någon bra plats med båt, så det fick bli en fika på svajj istället.

Nästa stopp var Byttan, en skyddad lagun söder om Biskopsö. Här är det svårnavigerat! Många grund och undervattensstenar, men med Hydrographicas specialkort ombord gick det bra utan grundkänningar. Det låg rätt många båtar redan i Byttan, så jag stannade inte här som jag hade haft funderingar på först. Tuffade vidare upp på östra sidan av Bullerö där jag har hittat ett bra ställe.

Resten av dagen har bedrivits med sol, bad, sol, bad, sol och ännu mer bad 😉

Det är verkligen lugnt i kväll, i alla fall här inne bland öarna – vattnet ligger spegelblankt!

20130802-205301.jpg