2013-08-01

Skärgårdstur 2013, dag 1

Av Björn

Då är jag och Fiffi på väg ut i skärgården! Dagen började inte med speciellt bra väder – regnskurar och rätt blåsigt. Efter lite mickelimäck var vi i alla fall på väg. I höjd med Essingesundet fullkomligen öppnade sig himlen. Fiffi är ju inte en så stor båt så det blev till att vara kreativ för att fortsätta färden trots regnet (utan att det regnade in): hittade ett gammalt paraply i båten, så med uppfällt kapell utom just vid förarplatsen tuffade jag vidare ståendes med ett paraply i handen. Till råga på allt var paraplyt lika fint orange som båten.. Måste ha sett roligt ut.. Det tyckte sällskapet på en suntracker-pråm som firade nånting med ballonger och champagne som jag tuffade förbi för de hejade och skålade med mig…

Nåväl kort paus vid Hammarbyslussen och sedan var vädret fint igen. Slussade ut och tog denna gång kanalen via Skurusundet ut till Baggensfjärden. Det är lite lugnare vatten, men man blir snabbt trött på alla fartbegränsningar.

Nu är jag framme vid dagens slutmål, Tvättfatet på Ägnö. Mysig vik och faktiskt inte alltför trångt. Lite bullrigt dock, ett 50-tal entusiastiska ungdomar bedriver seglarläger på andra sidan viken, vi får se hur dags det blir tyst 😉

Nu är det dags för en kopp kok-kaffe!

20130801-220201.jpg