Kategoriarkiv: Flyg

Studiebesök i hangaren

Efter flygningen härom dagen över södra Gotland var trillingarna extremt nyfikna på vad Max och jag höll på med egentligen. Det fick bli ett studiebesök i hangaren idag 🙂

Två var helt övertygade att de minsann ville flyga, medan en ställde sig aningen tveksam. Alla tre vågade i alla fall provsitta. Men det får nog anstå ett par år till innan det blir dags för luftdop för deras del…

En komplett reseberättelse för Gotlandsflygningen kommer så fort spridningstillståndet är klart för flygbilder och film.

Sommarflygning till Visingsö

Vi är inne i en period av extremt varmt väder. Det var ett tag sedan det flögs sist, så jag tänkte att det var på tiden att Max och jag kom ut på en tur.

Började rekonocera kartan för att se om vi kunde hitta något nytt ställe att åka till. Hittade några kandidater norröver, i Dalarna, men efter diverse resonemang hade det nog varit fint om det fanns badmöjligheter på destinationen.

Det fick helt enkelt bli en gammal favorit i repris – Visingsö. Här har jag förvisso varit tidigare, men det skulle bli första gången för Max. Så fick det bli, och vi pallrade oss iväg till Västerås i gryningen.

Efter lite småbekymmer med att hitta flygplanets loggbok, var vi i alla fall iväg. Klarblå himmel, många grader över 25 – och helt lugnt i luften när termiken inte riktigt hunnit igång! Härlig flygning med andra ord.

Vi har passerat Motala och Vättern breder ut sig
Vättern söderut – nånstans där nere ligger Jönköping

Flygningen ner tog dryga timmen, och när man flyger ut över Vättern och ser denna lilla pärla till Ö kan man inte annat än att njuta. Flygplatsen ligger alldeles intill standkanten på norra delen av ön.

Visingsö
Max rätar ut sig efter landning

När vi landat och parkerat slår det oss hur tyst och lugnt det är här. Helt vindstilla. Underbart. Saknar nästan ord att beskriva känslan.

…och VARMT! Vi hade med oss en picnickorg, men vi tog det säkra före det osäkra och begav oss ner till sandstranden ett hundratal meter bort först. Note-to-self: Det finns även en flygplansparkering bara 10 meter från stranden så nästa gång kan man parkera där istället och nästan direkt hoppa i vattnet…

Max svalkar sig

Efter ett välbehövligt bad och lunch passade vi på att gå ett varv i området. Alldeles intill, ja, eller faktiskt även på delar av själva flygfältet finns det en golfbana. Hygglig aktivitet på den faktiskt.

I övrigt finns inte så mycket mer i närområdet. Däremot kan man låna cyklar som finns vid klubbstugan, och då finns det betydligt mer att upptäcka. Nu hade vi inte riktigt tid med det denna gång, så det får vi spara till ett framtida besök.

När det närmade sit tid för avfärd så packade vi in oss i SE-KMI igen. Efter start ut över Vättern styrde vi åter norrut. Nu var termiken igång och det blev en lite skuttigare resa. På andra sidan Vättern pågick även någon form av militärövning så vi kunde höra några Gripar som uppenbarligen höll på med någonting, samt lite andra suspekta militära call-signs som jag inte hört förut.

På återrestan ville Max göra en liten videodokumentär, så den får ni beskåda nedan

(Spridningstillstånd: LM2020/014446)

Introduktion till formationsflygning

Till våren skall jag gå en kurs i formationsflyg. Fick möjlighet att följa med på ett introduktionspass till denna ädla konst.

Ett blåsigt trafikvarv på Johannisberg

Sista flygpasset 2019

…inträffade i mellandagarna! Helt ok väder men en front närmade sig från nordväst och det var inte helt självklart att vi skulle hinna före och få en skymt av Norberg som var dagens mål.

Kameran var med och ni får helt enkelt haka på genom följande film…

 

Upphittade filer

Av en slump så hittade jag lite bortglömda filer på datorn. Däribland fanns en flygfilm från en flygning med Max 2017 som aldrig såg dagens ljus. Det kanske var lika bra, för det var i ärlighetens namn inte så innehållsrik. Men här kommer den i alla fall 🙂

En heldag med Mörkertävling 2019

En hel dag med mörkertävling? Naturligtvis stod det mer på dagens agenda. Det slumpade faktiskt sig så att Max hade studiedag från skolan och jag och kollegan M hade tagit ledigt från jobbet. Det betydde med andra ord en heldag på Johannisbergs flygfält i Västerås!

Dagen började med klubbutcheckning för min del. Som nybliven medlem i Västerås Flygklubb behöver man gå igenom alla rutiner och lokaler. Vi avslutade sedan med en liten checkride i en av PA28:orna. Det blåste rejält – riktigt rejält faktiskt, men eftersom vinden låg rakt i banan behövde vi inte oroa oss för att överskrida några sidvindskomposanter. Bedömningslandningarna blev dock därefter, med stark vind går det inte att ta ut landningsvarvet det minsta och landningarna var väl inte de bästa i karriären.. Utcheckad blev jag i alla fall och är nu alltså medlem i Västerås FK.

Under tiden som jag sysselsatte mig med utcheckningen hakade Max på kollegan M som skulle ut och öva formationsflyg. De hade fyra maskiner för dagen och skulle öva olika formationsbyten inom fyrgruppen. Själv har jag ingen behörighet att flyga i formation så Max tyckte naturligtvis att det var riktigt spännande att få följa med M.

När mörkret inföll sig vid 18-tiden var det dags att dra igång årets upplaga av mörkerflygtävlingen. Ni minns väl vem som kom sist i förra året? Just det – undertecknad och M 😉 Det var alltså vi som stod som årets arrangörer. Ekipagen drog iväg på kvällens timmeslånga runda över Södermanland för att räkna lampor, kontrollera brobelysningar, kulörta ljusfenomen och så vidare.

Samtidigt började vi arrangera själva målet – en stor ring av marchaller på fältet som flygplanen skulle släppa en ”lysbomb” i efter egen strategi gällande höjd och fart. Det är rätt knepigt att pricka rätt… Ju närmare cirkelns centrum, detso mer poäng.

Efter att segrande – och förlorande ekipage var utsedda var det dags att bege sig hemåt. Nu laddar vi inför nästa års tävling.

Då skall vi inte komma sist.

Planering i full gång

Mörkret börjar infinna sig på kvällarna nu, och därmed drar mörkerflygsäsongen igång. Efter M och mitt fantastiska resultat på förra årets Mörkerflygtävling i Västerås Flygklubbs regi, så blir det vi som är arrangörer i år.

Så ikväll provflögs den tänkta tävlingsbanan och vi finslipade de frågor som följer med tävlingen… Inga ledtrådar här 🙂

Någonstans i Sverige på 2000 fot

Aftontur till Fårö

Ytterligare en härlig sommarkväll och idag var kursen norrut för att ta en tur runt Fårö. Syster Yster hade anmält att hon var intresserad av att följa med så vi packade in oss i SE-KBF och startade från ESSV.

En (som alltid) trevlig flygledare på Visby flygplats gav oss klartecken att gå direkt mot Fårö efter start på 3000 fot eller därunder. Vi föjde i princip västra kusten upp mot Fårö och rundade Fårö kyrka och fortsatte sedan ner via den östra sidan av ön.

Ett litet bild kollage

På väg till Fårö.
Fårösund
Spaka själv med skräckblandad förtjusning
Smöjen på östra Gotland
Någonstans över Bäl

Efter en timmes flygning var det dags att dra sig mot inpassering i kontrollzonen för landning. Vi fick klart att gå in direkt i ett högervarv för landning på bana 10, vilket passade perfekt för Syster att knäppa några kort över Visby.

Lång medvind över Visby City

Kort video innan vi svänger till final på bana 10

Final bana 10

Kvällstur över Ön

Kanonfint väder och vindstilla. Max och jag drog till Visby flygplats för en kvällstur med SE-IMY. Eftersom det var ett tag sedan jagflög Tobagon var planen att först göra några studsar och sedan en liten runda på mellersta Gotland.

Även om första studsen var lite väl skumpig så artade sig andra varvet bättre, och sedan kändes allt hemtamt igen. Det var mycket komersiell trafik som skulle till och från ön så vi fick väntläge på basen på andra varvet.

Efter studsarna passerade vi ur kontrollzonen via Endre och flög en liten runda på mellersta Gotland. Max passade på och spaka lite och konstaderade att den (Tobagon) är stabilare än Cessnan (läs tyngre i rodren)..

Tillbaka mot Endre och landning på stråket 28.

Efter Endre

Ljugarn vid kusten

Max spakar

Track över studsarna på ESSV

%d bloggare gillar detta: